Semne că nu vei ajunge vreodată un om bogat + soluții ca să schimbi asta

Dacă am face un sondaj de opinie printre români, cel mai probabil norocul ar ieși primul în topul cauzelor care generează succesul. Altfel spus majoritatea crede că pentru a reușești în viață într-o mai mare sau mai mică măsură ține de hazard. Nimic mai fals. Și asta explică de ce mulți dintre ei au venituri mici și mentalități fataliste. Am întrebat mai mulți oameni de succes și aceștia au spus că semnele care arată clar faptul că nu te îndrepți spre reușită în zona financiară sunt următoarele:

Nu ai obiective mari în viață

De obicei bazată pe lipsa de încredere în sine, imposibilitatea de a-ți vizualiza viitorul ca fiind unul de succes, este principala cauză a eșecului. E pur și simplu o mentalitate pe care trebuie să ți-o schimbi. Și așa cum se spune, dacă nu crezi că vei reuși, cel mai probabil ai dreptate. Fă-ți pe o agendă (sau scrie în telefon) o listă de obiective pe termen mediu și lung. Recitește-o din când și setează-ți obiective temporale până la care să realizezi ceea ce ți-ai propus! Nu te aștepta ca lucrurile stotiă se întâmple de la sine! Implică-te activ în construcția obiectivului tău.

Te mulțumești cu salariul și trăiești visul altora

Cu atât mai mult cu cât ai așa numitele „obligații”: familie, rate, chirie etc., este într-adevăr destul de dificil să spui: „Nu mai vreau să mă simt inferior la serviciu! Vreau să am business-ul meu!” Dificil este datorită temerii de eșec. Instinctiv luăm în calcul că dacă am începe un proiect personal există posibilitatea să nu reușim. De fapt șansele în primă fază sunt 50-50%. Poți reuși sau nu. Îți recomand să nu mai trăiești visul altora. Tu realizezi că de fiecare dată când și-ai atins target-ul lunar, ai generat un bonus substanțial șefului tău sau că ai mai plătit patronului încă o vacanță? Este plină România de oameni de valoare care își irosesc talentul și creativitatea lucrând pentru alții pe salarii mediocre. Ia în calcul antreprenoriatul! Măcar pentru început paralel cu jobul. Fiecare dintre noi are o latură creativă. Profită de ea! Dacă greșești, doar tu îți vei reproșa. Dacă reușești, tot beneficiul e al tău.

Ești genul de om care se încadrează perfect în termene și execută task-uri fără să ridice probleme managerilor

Este foarte interesantă această tipologie de persoane. Îl pui să facă ceva, îți face. Pur și simplu caută soluții și în gaură de șarpe și reușește. Dar când schimbă locurile și devine leader/manager eșuează. Din cauza fricii. Frica îl paralizează. Eu nu spun că ar trebui ca toți perfecționiștii să creadă că nu vor reuși să ajungă la succes, ci doar că perfecționismului ar fi bine să îi adaugați creativitate. Și veți fi mai aproape de reușită, sărind peste un obstacol.

Economisești bani dar nu ești dispus să îi investești

Să strângi bani într-un cont de economii este o afacere proastă. Investește mai bine într-o afacere (pe care o conduci tu sau nu) și suma ta de bani are șanse să se multiplice consistent. Da, există risc. Dar apelând la consultanță de specialitate îl diminuezi considerabil.

Te îndatorezi inutil

Cunosc oameni, și de ce să nu recunosc – și eu am făcut-o în trecut, care și-au făcut rate pe ani buni ca să își cumpere diverse bunuri (care puteau fi achiziționate relativ ușor economisind câteva luni) sau își etalează un statut pe care nu îl au, cumpărând o mașină. Aici e o falsă premisă. Te bucuri că poți folosi bani care nu sunt ai tăi, dar de fapt îți blochezi viitorul (de exemplu nu vei avea acces la nevoie la servicii medicale de top din cauză că nu îți vei permite, tu fiind îndatorat). Mai ales după ’89, de când au început să se contureze mai bine clasele sociale, dorința de a ieși în evidență a românilor e din ce în ce mai mare. Debarasează-te de părerea altora! E mult mai sănătos pentru tine și familia ta. Construiește-ți succesul și aprecierea din jur va veni cu timpul de la sine.

Ce vreau eu să îți transmit prin acest articol este că dacă nu îți place să ieși din zona ta de confort, nu vei fii niciodată un om de succes și împlinit. Schimbă-te! Acceptă ideea că sunt lucruri perfectibile la tine, citește, crede în tine, bucură-te de succesul altora, inspiră-te de la ei. Și tu poți reuși.

În acest context îți recomand 4 cărți de dezvoltare personală. Citește-le, află ce trebuie să schimbi la tine, dă 100% în ceea ce faci și ești cu un pas mai aproape de succes.

Dacă vrei o idee de business de succes citește despre Franciza ADN Finanz!

Scrie un comentariu