Salariații români sunt bulversați și panicați. Ce e de făcut?

UndeLucram.ro, a publicat un studiu din care rezultă că:

  • 86% dintre români nu s-ar putea susține financiar dacă și-ar pierde locul de muncă. Și asta e foarte îngrijorător. După 30 de ani de capitalism postdecembrist românii în continuare nu au învățat să economisească bani (câteva idei de la Laurențiu Mihai aici).
  • 44% dintre salariații români se așteaptă la reduceri salariale și 60% la reducerea beneficiilor. Aici sunt cuprinși și mulți angajați plafonați și ineficienți, dar și cei care lucreză pentru firme care nu își respectă și apreciază resursele umane.

Concluzii

În momentul ăsta post-pandemic există două tipuri de angajatori. Aceia care pun presiune extremă pe angajați în perioada asta, eventual îi și amenință cu demiterea (ei sunt cei care, inexplicabil, în timpul crizei începută în 2009 tăiau prima dată bugetul de marketing, pe scurt „milionarii de carton”) și cei care caută soluții alături de angajați și chiar îi stimulează și motivează (financiar și emoțional). Da, știu, există și angajați profitori, superficiali (scriu asta în primul rând pentru antreprenorii care citesc și care sigur s-au gândit la asta), dar nu lor mă adresez și nici nu îi consider o majoritate.

Recomandări

  • Nu te mai simți confortabil ca angajat? Te-ai săturat de ordine și asumarea de alții a meritelor tale? Orientează-te spre antreprenoriat. Prea mulți români suportă șefi de modă veche, tehnici învechite, lipsă de echipamente sau de apreciere. Aș recomanda ca exit-ul din job să se facă etapizat, chiar lent (în 6-10 luni), timp în care să îți cauți un mentor care să îți ghideze primii pași și apoi să pui la punct în cel mai mic detaliu aspectele juridice dar și cele financiar-contabile. Îți recomand cartea lui Cristi Onețiu, „Start în antreprenoriat”.
  • Pentru cei cu apetență mai mică la risc, schimbați-vă job-ul! Acum. Și nu, niciodată nu va veni momentul oportun. Nu mai trăiți visul altora!

Scrie un comentariu