Cake happens

Fraților, mult timp am crezut că țepe pot lua doar genul pensionarilor ramoliți care se lasă prostiți prin metoda „accidentul”. Și uite că mi-am luat-o și eu. M-am simțit furat în mall-ul Shopping City Galați, la cofetăria Blache. Dar nu e vorba de vreo sumă frumușică, ci de o chestiune de principiu. Da, știu, un concept perimat.

Am cerut o felie de tort și mi s-au cerut 16,50 lei. Am rămas mască. Zic jenat: „Cât?!” Răspunsul a venit sec: „Nu îmi spuneți că nu o mai vreți, că mai am doar două felii și nu mi le mai ia nimeni”. Fâstâcit insist: „Cât? Am cerut o felie, nu un sfert de tort.” În definitiv, era doar o felie de tort într-o cofetărie de mall. Nici nu mai contează de care sortiment.

Situația am trăit-o în septembrie 2016 și nu am povestit-o nimănui până acum. Zilele trecute, la același mall, în același oraș de vis, cu soția. Ea se duce să comande, eu aștept la masă. După câteva minute doamna mea se întoarce contrariată și cu un ten mai alb decât creolul cu care m-a obișnuit. Exact același preț (de parcă vânzătoarea taie, asemeni unui chirurg, fix la fel de fiecare dată), exact același text siropos ca să te facă să nu renunți la comandă.

Nu mă înțelegeți greșit. Nu suma e o problemă. Cred că aproape oricine român din clasa de mijloc își permite în definitiv produsul respectiv. Adevărata problemă este una de vânzare agresivă, lipsită de etică și din câte se pare după un anumit scenariu.

Parcă și văd cum o PR-istă îmi va scrie: „Domnule Neagu, vă rugăm să ștergeți sau să modificați materialul publicat pentru că nu reprezintă o politică a firmei. Și în definitiv cui nu-i convine, nu cumpără de la noi. Scurt.”

Ăștia sunt milionarii de carton ai anilor 90-2000, ăia care și-ar vinde și mama și prin urmare nu au nicio problemă în a fura de la clienți pe față sau chiar statul român, deci pe voi toți. Apropo, acum realizez. Când cumpăr caise cu ciocolată de ei oare de ce niciodată nu primesc bon?! Pentru că au preț relativ scăzut?! Hmm…

Așa de amorul artei, aduc în discuție trei cofetării unde prețurile unitare, pe kg, la tort sunt mai mici decât la Blache Galați.

Bine, dar ăia din vestul Europei oricum sunt niște înapoiați. Nici nu au auzit ei de Blanche Galați și nu știu ce e aia prăjitură cu margarină și aromă de Sidex.

Pe shoppingcitygalati.ro cofetăria este prezentată așa:

Fineţea, rafinamentul si luxul s-au intalnit aici, la Cofetaria Blanche Galati, pentru a oferi clientilor adevaratul gust al prajiturilor si produselor de patiserie. Te asteptam sa te rasfeti cu produsele noastre care iti vor lasa un zambet dulce pe fata!

Simt dezgust.

Acord drept la replică oricând. Și chiar oriunde.

Scrie un comentariu