Noul meu telefon: Samsung A8 2018. Impresii (comanda, livrare, comportament)

Am amanat pentru mult timp achizitia unui nou smartphone. Pentru ca da, ca tanar tata ai uneori alte prioritati decat sa iti schimbi telefonul. Dar pot spune ca achizitia asta a venit 25% pentru ca in activitatea mea este importanta imaginea (si am cautat in cazul asta un brand de top), dar si 75% pentru ca gadget-ul din buzunar incepuse sa ma scoata din minti cu lentoarea cu care isi facea treaba.

De ce Samsung A8 2018

Da, nici de data asta nu m-am indurat sa dau 1000 si ceva de euro pe un smartphone, iar review-urile sunt foarte bune pentru zona in care modelul se pozitioneaza (middle-top range). Initial am comandat de pe emag.ro un A8, 32 Gb, gri. Dar dupa ceva timp am anulat comanda si am ales de pe quickmobile.ro un A8, 64 Gb negru cam la acelasi pret (1600 RON).

Comanda

Am comandat telefonul in seara de 15.08.2018. In foarte scurt timp am primit un email de confirmare si am fost anuntat ca trebuie sa astept aproximativ 7 zile pana la livrare.

Update 1: In 20.08.2018 am primit mail cum ca a fost confirmata de catre furnizor comanda mea.

Update 2: In 23.08.2018 a venit coletul. Prima constatare: O firma care se vrea premium (asa cum imi da de inteles quickmobile.ro) ar trebui sa dea mai multa atentie packaging-ului.

Cutia telefonului este bine aparata de socuri, dar aspectul exterior este de ieftin. Fara identitate vizuala de marca + cutie de carton de calitate proasta.

Am ajuns cu ajutorul cutter-ului la telefon, cablu de alimentare, casti si manuale de instructiuni (pe care probabil nu le citeste nimeni in 2018). Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca incarcatorul este de tip UK+foste colonii (cu trei picioruse), fiind fortat de imprejurari sa folosesc si un adaptor, ceea ce face inestetic si deloc practic incarcatorul. Partea buna e ca incarcarea se face foarte rapid.

Realitatea este ca telefonul arata foarte bine, se misca fenomenal, dar cel putin la acest moment pare un magnet de amprente.

Faza comica. Mi-am comandat impreuna cu telefonul o husa transparenta, dar in cutie am primit acelasi tip de produs, foarte foarte asemanator.

Si o ultima poza „de la filmari”. La revedere, Huawei P9 Lite. Bun venit, Samsung A8 2018.

Review video

Pana imi fac o impresie despre cum e A8-ul, va las cu George Buhnici. Ne auzim cu impresii.

Scrie un comentariu