Cariera de succes începe la 30 de ani

Nu am mai scris în ultima vreme pe blog. Pentru că m-am refugiat în job, unde activitatea este destul de solicitantă psihic și în puținele ore pe care le mai am libere nu mai fac altceva decât să mă relaxez și să mă odihnesc. Chiar dacă noul job înseamnă pentru mine venituri considerabil mai mici decât în trecut, măcar acum am satisfacția atingerii obiectivelor și a recunoașterii meritelor.

La 18 ani lucram pentru prima dată, la 21 îmi începeam un mic business, iar azi, după 11 ani lucrez tot în vânzări, pe un post entry level.

Unii îmi spun că la cei 31 de ani ai mei cam bat pasul pe loc și că până la vârsta asta ar fi trebuit deja să am un post de conducere. Eu spun că timpul nu e pierdut, mai ales că circumstanțial am avut posturi de conducere, iar azi după câțiva ani încă mă recunoaște lumea pe stradă (foști subordonați sau șefi) și își aduc cu plăcere aminte de acele vremuri. Deci eram și eficient și popular.

Sunt de părere că o carieră se construiește din pași mici, dar siguri. Este important să crezi în tine, să fii constant pe un anumit domeniu și e bine pentru tine să știi să negociezi.

Unul dintre lucrurile care mi-a ținut evoluția pe loc a fost schimbul destul de rapid de joburi din ultimii ani. Nu mă ascund să recunosc că în ultimii 3 ani am schimbat 4 joburi (din totalul de 6 în cariera mea de 11 ani). Asta pentru că nu pot fi și nu vreau să fiu pupincurist și să execut ordine fără să le și trec prin filtrul gândirii mele raționale. Slavă Domnului, acum lucrez cu oameni profesioniști.

Dar evoluția mea continuă și azi sunt de părere că am ajuns într-un punct de creștere în cariera mea (după numeroase coborâșuri provocare de stres neconstructiv, dezamăgiri la locul de muncă, probleme familiale).

Citeste și:

Cât de des e prea des sa îți schimbi locul de muncă

Numărul optim de joburi. Cât de des poți să îți schimbi jobul fără a intra pe lista neagră a recruiterilor?

Scrie un comentariu