Un subiect inca tabu: Facebook la serviciu

In prezent multe firme se plang ca atrag cu greu angajati noi, de calitate. Iar altii (si uneori chiar tot cei din primul exemplu) nu reusesc sa construiasca o imagine credibila, de brand puternic pentru firma pentru care o reprezinta. Oameni buni, asta este un motiv pentru care exista bloguri pentru afaceri, dar si retelele de socializare.

Daca blogul de business va recomand sa il lasati pe mainile profesionistilor, in continuare va voi explica, pe scurt, in viziunea mea, de ce angajatii ar trebui sa fie incurajati sa foloseasca reteaua nr. 1 de socializare. Da, stiu unii sunt deja contrariati…

  • Studiaza concurenta.

    Este un mare avantaj ca echipa ta sa fie la curent cu noutatile facute publice de concurenta. Firma ta poate raspunde cu un produs sau serviciu pe masura sau la un pret mai competitiv.

  • Creste expunerea brand-ului.

    Utila pentru atragerea de noi angajati, parteneri si, foarte important, clienti.

  • Angajatii pot dezvolta o relatie afectiva fata de firma si brand-ul din spatele ei

In concluzie: Educati-va sefii! Explicati-le avantajele promovarii firmei voastre. Si probabil va vor multumi la un moment dat.

Totusi, trebuie facuta o precizare. Nu trebuie confundata utilizarea in scop „pasnic” cu furisarea pe Facebook pentru relaxare.

Cum separam cele doua situatii? Aici intervine arta managementului de succes.


Citeste si: Parerea mea despre Fobia de tehnologie.


 

Scrie un comentariu