Tehnologia evoluează şi ne schimbă viaţa

Primul meu PC avea 8 Mb RAM si un procesor de 133 Mhz. Asta se intampla in urma cu 15 ani. Asta inseamna aproape ieri la scara istoriei. Azi sunt si acasa si la birou inconjurat de dispozitive smart: telefon, ceas, tableta, pc, laptop, tableta, tv. Si imi fac mie viata mai usoara, dar si celor din jur. Cu toate astea observ cateva curente de opinie referitoare la tehnologie care formeaza adevarate cratere intre oameni.

Feriti-va de tehnologie. E ochiul dracului. Ne va lasa fara joburi! Ptiu! Ptiu! Am scuipat in san.

Categoria asta creste din ce in ce mai mult si are adepti fara numar. Si mi se pare foarte periculos. In general sunt oameni cu studii cel mult medii sau tocilari de moda veche. Se ghideaza pe principiul „mi-e frica de ceea ce nu cunosc”.

Tehnologia e totul pentru mine. Nu pot trai fara ea. Nici macar cand ma duc la toaleta.

Toti cunoastem oameni de-astia. Si sunt simpatici pana la un punct. Problema e ca ei devin antisociali si sunt predispusi la manipulare.

Ma folosesc de tehnologie pentru a-mi usura sarcinile de serviciu, ma ajuta in organizarea personala si la divertisment.

Aici e normalitatea si logica, din punctul meu de vedere. Persoane relaxate, pragmatice, care stiu ce vor, chiar sigure pe ele.

Eu va spun cu toata sinceritatea ma vad in cea de-a treia categorie.
Tu unde esti?

Scrie un comentariu