Student full-time și angajat part-time, solicit sprijin

Multi tineri cu varste intre 19 ani si 23 de ani se pot regasi in anuntul din titlu, si pot marturisi ca au nevoie de un sprijin, pentru ca simt ca nu se mai descurca. Trecerea de la statutul de elev care isi permite pana si somnul de dupa-amiaza la un junior ocupat peste 12 ore pe zi este una plina de incercari.

De ce se intampla asta

Pentru a isi permite urmarea unor cursuri universitare de licenta intrucat, chiar daca acestea sunt la buget, de multe ori studentii sunt nevoiti sa lucreze part-time (si full-time in vacanta de vara). Multi dintre acestia se gandesc serios la programul Work&Travel, dar pana vara, cheltuielile nu se opresc, ci continua sa se impuna in fata unui buzunar din ce in ce mai gol.

Este bine cel putin ca programul de munca este flexibil, astfel incat la facultate sa nu fie nevoie de absentari multe de la cursuri si de restante foarte multe. Desi jobul are un program flexibil, roadele muncii (salariul) sunt rigide, venind la data fixa, lunar.

“Nu ma intereseaza, te descurci!”

Proiectele, testarile, pre-examinarile si examinarile din sesiune si din afara ei nu tin cont de ziua de salariu. Pentru fiecare trebuie cursuri trase la imprimanta, proiecte in format fizic a caror construire costa, iar parintii fac si ei ce pot, mai multi bani si mai multa mancare nu pot sa trimita. Studentii trebuie, asadar, sa astepte salariul si sa si-l imparta intr-un mod cat mai chibzuit.

Studentul la zi angajat part-time nu cunoaste distractia decat in varianta ei scurta, ieftina si intodeauna cu scop terapeutic. Asadar, distractia nu reprezinta un mod de viata pentru el. Viciile sunt un rau necesar adoptat de multi studenti pentru a face fata provocarilor. Numai ca viciile costa, mancarea este de o calitate slaba daca este cumparata iar transportul pana la facultate trebuie platit si el.

Banii exista, trebuie doar solicitati

Un credit pana la salariu ii poate scoate din impas pe acestia cand facultatea le cere bani chiar acum! Chiar ieri, daca se poate! Un credit obtinut in doi timpi si trei miscari este tot ce trebuie, este o oportunitate picata parca din cer si o gura de aer proaspat intr-un mediu toxic. cu care nimeni nu se complica mai mult decat trebuie.

Un alt mod de gandire adoptat de piata financiara face ca anumite categorii sociale precum aceasta a studentilor si angajatilor sa poata fi reprezentata si sa prinda aripi cu ajutorul carora sa iasa la liman.

Este obligatoriu ca maine sa fie nevoie de o suma de cateva sute de lei pana vinerea viitoare? Se rezolva! Trebuie o suma mai mare in acest moment, cu mult inainte ca salariul urmator sa fie virat in cont? Este o certitudine! Se impune renuntarea la facultate din cauza lipsei banilor? Deloc!

Studentule full-time angajat part-time, ai parte de tot sprijinul din lume ca sa reusesti in tot ceea ce ti-ai propus!

Scrie un comentariu