Google Photos nu va mai fi gratuit. Și era de așteptat

Multă vreme am folosit pentru găzduirea fotografiilor Flickr. Un serviciu în general folosit de profesioniștii din domeniul foto. Departe de mine gândul că aș fi așa ceva. Eu doar îmi țineam la loc sigur colecția de fotografii. După un timp am mutat toată colecția pe Google Photos. Ca să fiu sincer pentru că este gratis și oferă spațiu de stocare la calitate înaltă (nu varianta originală a fotografiei) nelimitat. Îmi plac la Google Photos grafica și funcțiile, dar apreciez în mod special excelenta compatibilitate cu dispozitivele mele Android dar și cu iPhone-ul meu 11 (mai ales integrarea în meniuri).

Google a anunțat că din 1 iunie 2021 toate fotografiile salvate în contul Photos vor fi găzduite gratuit în limita de 15 Gb a contului Google. Ce ar urma să fie peste, va genera un cost pentru utilizator de 9,99 RON pentru 100 Gb. Rezonabil spun eu.

Pe baza modului meu de utilizare (5-10 fotografii zilnic) aplicația m-a informat că spațiul de stocare gratuit va fi suficient pentru aproximativ încă un după data de 1 iunie.

În concluzie un astfel de serviciu, la calitatea și necesitatea lui, merită acest cost.

 

Scrie un comentariu