Citybreak la Bucuresti

Am planificat pentru weekend un scurt sejur la Bucuresti. Intentionez o plimbare prin Centrul vechi (magazine, galerii de arta, cafenele), o vizita la Muzeul Antipa (daca tot il lauda toata lumea) si o desfatare la AFI Palace Cotroceni (o cafea, poate un film si prin urmare cardul mult mai gol). Voi sta la Hotel Ibis Gara de Nord (Am luat in calcul si alte recomandari de hoteluri din Bucuresti de pe booking.com).

Buget

Am alocat pentru acest city break 1000 lei. Din care 200 lei cazare (1 noapte de cazare), 400 lei 3 mese, 300 lei transportul (650 km), 100 lei bilete de acces. Totul a decurs conform planului.

(In curs de actualizare…)

Impresii

Primul lucru pe care mi-l inspira Bucurestiul de fiecare data cand merg acolo este faptul ca vizitez un loc al posibilitatilor, al optiunilor. Centre comerciale, muzee, dar si hale imense ale firmelor (probabil pline de angajati), brand-uri si o viata dinamica. Sigur are si metehne (caini, hoti, agitatie, preturi destul de mari) si poate chiar, in anumite conditii, si salarii mici. Dar hai sa fim cinstiti. Exista doua Romanii. Cea a provinciei limitate si cea a capitalei in care exista posibilitati. Si da, nu imi place nici macar Brasovul. Am locuit acolo 9 ani…
Nici Bucurestiul nu este vreun El Dorado. Trebuie sa tragi din greu, sa te lupti, sa te menti pe pozitie. Dar macar exista niste usi pe care poti ajunge sa le deschizi.
Evident, daca esti un asistat social cu drepturi necuvenite atunci e normal sa nu fii de acord cu mine si sa ti se para extraordinar asa-zisul confort al oraselului tau de provincie.

foto: danvartanian/flickr.com

Scrie un comentariu