Cine este Alex Neagu

 • 2004: Primul job, Consilier vanzari @ Adrese Utile Brasov (catalog de afaceri, in genul Pagini Aurii). Vindeam spatiu publicitar. Faceam teren pe jos, fara masina de serviciu, nu aveam salariu fix, dar eram convins ca voi reusi in domeniul vanzarilor. Cu timpul imi pierd din focus, demotivat de lipsa de conditii din firma.
 • 2005: Alaturi de Gabi, managerul meu infiintam Top Companies, revista de afaceri si publicitate. Aspect glossy, distributie gratuita la sediile firmelor, editoriale de calitate. Publicatia este sustinuta exclusiv din spatiu publicitar.
 • 2009: Criza economica se simte sever in marketing & PR, dar mai ales in zona de presa scrisa. Inchidem proiectul Top Companies. Dau un restart carierei mele, revenind in vanzari, pe o pozitie entry level, la un shop partener Orange.
 • 2011: Incep un job in banking, la CitiBank, pe vanzari directe de servicii bancare. Reprezinta ucenicia mea in domeniul relationarii cu clientii. Imi admir in mod special managerul, Catalin. Lansez alexneagu.ro, blogul meu, pe care scriu in general opinii reiesite din experientele personale.
 • 2012: Ma simt flatat sa mi se ofere pentru prima oara in viata functia de manager de echipa de vanzari. Si asta o face o banca cumva concurenta: Raiffeisen Bank. Formez o echipa, apar rezultate, dar esuez dupa ceva timp. Intr-adevar la acest esec contribuie si o colega care avea un anumit avantaj din a ma sabota.
 • 2013: Realizez ca esecul reprezinta doar in pas inainte in cariera. Citesc, ma documentez, cer sfaturi si pana la urma primesc postul de Manager de Echipa la iCredit (Easy Asset Management). Aici preiau cea mai eficienta echipa din zona, ma lupt sau isi pastreze locul si pot spune acum dupa cativa ani ca am reusit.
 • 2016: Imi incep activitatea in auto la Auto Parma, un dealer mic, cu un management defectuos, dar unde invat ABC-ul in domeniu. Se naste baiatul meu, Stefan. Ma casatoresc dupa o relatie de 5 ani cu Andreea.
 • 2017: Intru in grupul Apan, cel mai mare dealer auto din zona de Sud-Est a Romaniei. Lansez Clevrog, o platforma de blogging pentru afaceri.
 • 2018: Incep constructia proiectului MenStory.ro, o colectie de produse ce nu pot lipsi din garderoba si, in general, din casa unui barbat.
 • 2019: Lansez topcompanies.ro, revista online despre afaceri de succes si oamenii care le-au construit. Infiintez o societate care va lansa apoi brand-ul ADN Finanz, domeniul de activitate fiind de consultanta in achizitii auto si imobiliare + finantari (leasing, credit, linii de credit, refinantari).
 • 2021: Plec de la job-ul de la Apan si se incheie casatoria cu Andreea. Ma focusez total pe activitatea in proiectul ADN Finanz si cifra de afaceri pe 2021 ajunge sa fie de zece ori mai mare decat in primul an de activitate, 2019. Incepe sa se contureze o relatie intensa si complexa cu Simona, „doamna mea”.

Scrie un comentariu