1 aprilie. Romanii nu (mai) au umor

De 1 aprilie nu mi s-a facut decat o singura farsa. Si aia a fost mai mult o gluma, un fel de banc la adresa mea. Nu m-am suparat. Dar am observat ca marea majoritate a romanilor nu reactioneaza la fel. Romanii nu (mai) au umor. Si cred ca e firesc sa fie asa. Lumea in care graviteaza romanul de rand este una in care munceste mult si castiga cel mai putin dintre europeni (platind pe servicii sau mancare chiar mai mult decat ei).

Altii sunt hoti. Intr-o masura mai mica sau mai mare (cei care nu platesc taxe, afacerisiti “de carton”, pesti, curve, politicieni). Si ei stau cu morcovul… Pentru ca daca la un moment dat daca devin deranjanti pentru cineva important din zona sau nu cotizeaza la cine trebuie, incepe sa le zdrangane ceva pe la maini. Si asta e un factor de stres.

Ultima categorie de roman e format din minuscula clasa de mijloc (medici, avocati, manageri), pe umerii carora atarna multe, inclusiv bugetul tarii (in termeni de sume, ei platind cele mai multe taxe). Ei sunt aceia care lucreaza 11-13 ore/zi.

Si nu e firesc ca nimeni sa nu mai aiba chef de glume ?

Scrie un comentariu